Let op! Bestellingen vanaf 26 juli worden vanaf 19 augustus verstuurd. Klik hier voor meer informatie.

Bakfietsen

Bakfietsen

Bakfiets kopen bij Bikesland

Ben je op zoek naar een bakfiets? Bij Bikesland vind je bakfietsen van goede kwaliteit.
In ons assortiment heb je een ruime keuze aan bakfietsen. Weet jij al voor welke kleur je gaat?
En waar moet jouw bakfiets aan voldoen? Wil je meer informatie over onze bakfietsen in het assortiment?
Dan kun je gerust contact met ons opnemen. Samen met jou gaan wij op zoek naar een geschikte bakfiets, voor de juiste prijs!

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 99

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Urban Arrow Family Active Line Plus
  Waardering:
  100%
  Urban Arrow Family Active Line Plus
  Vanaf 4.975,-
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 99

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Veiligheid

De bakfiets is een ontzettend veilige methode om jouw kinderen te vervoeren. Vergelijk het eens met een kinderstoeltje voor- of achterop de fiets of een fietskar. Jij zult ongetwijfeld tot de conclusie komen dat een bakfiets jouw kind het best beschermt in het verkeer.

Bakfiets kopen

De bakfiets is een tijdje uit het straatbeeld verdwenen, maar is nu weer terug van weggeweest! Een bakfiets is misschien wel groot, maar vergeet vooral niet dat deze fiets ook heel erg handig is. Zo kan je veel meer transporteren met een bakfiets dan met een normale fiets. De bakfietsen van tegenwoordig zijn van alle gemakken voorzien en zien er ook nog eens erg mooi uit!

Het gemak van een bakfiets

Een bakfiets kent vele voordelen. Zo is een bakfiets zeer stabiel. Wil jij op- of afstappen? Dan blijft een bakfiets met drie wielen gewoon staan. Een bakfiets kan je  ook heel eenvoudig parkeren. Bovendien is het met een bakfiets mogelijk om zwaardere spullen en voorwerpen te vervoeren.

Je kan onder andere bij Bikesland terecht voor de volgende bakfietsen:

 • Bakfiets Troy
 • Bakfiets Vogue
 • Bakfiets Urban Arrow
 • Bakfiets van Bakfiets.nl
 • Bakfiets Winther
 • Bakfiets Bimas 
 • Bakfiets Carqon
 • Bakfiets van Cangoo
 • Bakfiets Bergamont

 

Zwaar laden, licht rijden
Het fijne van een bakfiets is dat jij de bak helemaal vol kunt laden en toch nog licht kunt trappen. Daarnaast kan je ook jouw kinderen meenemen in de bakfiets of boodschappen doen. In veel gevallen is een bakfiets een uitstekend en gezonder alternatief voor de auto!

Een bakfiets kopen: waarom dient u op te letten?

Het aanschaffen van een nieuwe bakfiets is een behoorlijke investering. Het valt dan ook aan te raden om je vooraf goed te oriënteren. Met welk doel schaf jij een bakfiets aan? Wat wil je er voornamelijk mee vervoeren? Hoeveel ruimte heb jij nodig? Hoe vaak ben je van plan ervan gebruik te maken? En zijn het voornamelijk lange of korte afstanden? Op basis van deze vragen kun je onder meer de afweging maken tussen een elektrische of een ‘gewone’ bakfiets, een twee- of driewieler en de diverse verkrijgbare accessoires.

Elektrische bakfiets of niet?

Ondanks dat een goede bakfiets dusdanig is ontwikkeld dat het trappen nog relatief licht is, wanneer de bakfiets is volgeladen, kunnen we er niet onderuit dat een bakfiets nu eenmaal zwaarder fietst dan een gewone fiets. De bak zelf heeft een bepaald gewicht en afhankelijk van wat je precies vervoert kunnen daar nog de nodige kilo’s bijkomen. Ben je van plan regelmatig gebruik te maken van een flink volgeladen bakfiets? Dan is een elektrische variant waarschijnlijk de beste optie! In veel gevallen kan een elektrische bakfiets zelfs fungeren als vervanging van jouw auto.

Een tweewieler of driewieler?

Bakfietsen zijn er in veel verschillende soorten en maten. In ons assortiment vind je verschillende merken, modellen en typen bakfietsen. Zo maak je de keuze tussen een twee- of een driewieler. Een bakfiets met drie wielen is stabieler en bij het gebruik van deze fiets hoef je geen moeite te doen om in balans te blijven. Bovendien is de laadcapaciteit groter. Een bakfiets met twee wielen fietst daarentegen weer lichter, waardoor hij meer geschikt is voor langere afstanden. Neem je er eentje met trapondersteuning, dan hoeft dit laatste natuurlijk weer geen punt van afweging te zijn.

Een bakfiets voor de hond

Ook als je graag met de hond(en) op pad gaat, kan een bakfiets ontzettend handig zijn. Het voordeel van een bakfiets, ten opzichte van bijvoorbeeld een fietskar, is dat je constant het zicht op uw hond heeft. Zo houd jij jouw viervoeter tijdens de tocht goed in de gaten. Er zijn voor alle merken bakfietsen diverse accessoires verkrijgbaar om het vervoer van een hond te vergemakkelijken. Kies je bijvoorbeeld voor een tentje, waardoor jouw hond tijdens slecht weer ook droog blijft, of zelfs voor een speciale hondenbench!

Waar komt de bakfiets vandaan?

Hoewel de bakfiets tegenwoordig helemaal hip is, is het een typisch vervoersmiddel uit de vorige eeuw. Zijn hoogtijdagen beleefde de bakfiets in de jaren ‘30. De bakfiets werd toen voornamelijk door ambachtslieden gebruikt. Auto’s waren immers voor velen nog niet te betalen, waardoor de bakker, de slager en de melkboer hun producten met de bakfiets rondbrachten.

De hedendaagse bakfiets is een stuk lichter dan de oorspronkelijke versie van een kleine honderd jaar geleden. De bakfiets 2.0 werd ontwikkeld in Denemarken, door Annie Lerche en Lars Engstrøm, die in de jaren ‘70 een bedrijfje stichtten in de Vrijstad Christiania, te Kopenhagen. In de bekende hippiewijk restaureerden zij traditionele bakfietsen, waarbij veelal het staal werd vervangen door aluminium. Zo ontstonden de veel lichtere bakfietsen, die later in heel Europa uitgroeiden tot zeer populaire transportmiddelen.

Bakfietsen voor kinderopvang, gastouders, campings en scholen

Bikesland is de specialist in professioneel en particulier speelgoed. Kinderopvangcentra, gastouderbureaus, campings en scholen mogen wij dan ook tot onze vaste klantenkring rekenen. Wil je advies over de aanschaf van één of meerdere bakfietsen? Neem dan contact met ons op!

Zakelijk vervoer

Wil jij als ondernemer of organisatie de bevoorrading en het logistiek slimmer en zeker ook duurzamer inrichten? Wij helpen jou graag mee, met de elektrische bakfiets of transportfiets. Een bakfiets voor zakelijk gebruik kent de nodige voordelen, zeker ten opzichte van het gebruik van een bestelbusje. De aanschaf- en onderhoudskosten zijn lager, je hebt geen brandstof nodig, de kans op schade is aanzienlijk kleiner en jouw werknemers blijven gezonder. Daarnaast is het gebruik van een fiets vanzelfsprekend zeer milieubewust en geeft het jouw bedrijf dus ook een positieve uitstraling!

 • Grote showroom
 • Snelle levertijd
 • 100.000+ tevreden klanten
 • Grootste assortiment