Let op: bestellingen die na 20 juli zijn geplaatst worden vanaf 10 augustus geleverd.

test banner

Tips bij de aanschaf van een bakfiets

  • Geplaatst op

keuze - testrit - aanschaf

 

Introductie

De bakfiets is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De kinderen naar school brengen, de boodschappen doen of je pakketjes mee bezorgen, de bakfiets is het ideale vervoermiddel.

 

Er komt veel kijken bij de aanschaf van een bakfiets. Een bakfiets is een grote aankoop en daarom is het belangrijk om te zien, te testen én te ervaren welke bakfiets het beste bij jou past.

Bij Bikesland zijn we gespecialiseerd in bakfietsen. We zijn dealer van maar liefst acht merken. Acht merken die verschillend van elkaar zijn en juist ook complementair.

Wij als Bikesland weten als geen ander hoe groot het aanbod aan bakfietsen is. Maar welke bakfiets past het beste bij jou.

 

Keuze

Wij helpen je graag bij het vinden van jouw ideale bakfiets. Dat begint met een aantal vragen.

 

Hoeveel kinderen wil je vervoeren?

Wil je een bakfiets met of zonder elektrische ondersteuning?

Ga je de bakfiets voor korte of lange afstanden gebruiken?

Wat is je budget?

 

Of wil je een bakfiets inzetten voor het zakelijk vervoer van goederen?

 

Testrit

Maak een testrit! Bij Bikesland staan altijd twaalf bakfietsen gepresenteerd. Een bakfiets met twee of drie wielen, elektrisch of niet-elektrisch, alle bakfietsen staan klaar voor jou om te proberen. Onze bakfietsspecialisten nemen graag de tijd om met jou de mogelijkheden door te nemen.

 

Aanschaf

Iedere bakfiets wordt rijklaar geleverd. Dit houdt in dat onze fietsmonteur de bakfiets aflevert met de 10-checkpunten. Ook voor service en onderhoud kun je bij Bikesland terecht.

Onze fietsmonteurs zijn gespecialiseerd in de service en het onderhoud van bakfietsen.

Benieuwd naar onze 10-chekpunten?

 

Landelijke service dekking

Bikesland werkt samen met FietsNed. Hierdoor kun je in heel Nederland gebruikmaken van de professionele en snelle service die FietsNed biedt. Of je nu woont in Maastricht of Den Helder, er is altijd een snelle servicedienst bij je in de buurt.

 

De keuze tussen een bakfiets mét of zonder elektrische ondersteuning

Het aandeel aan bakfietsen met elektrische ondersteuning neemt snel toe. Bij Bikesland is 9 van de 10 bakfietsen die worden aangeschaft inmiddels met elektrische ondersteuning.

Bij het overige deel zit het struikelblok vaak nog in de aanschafprijs.

Bij Bikesland kun je echter terecht voor een bakfiets die past binnen jouw budget.

 

 

Waarom een bakfiets met elektrische ondersteuning?

Door de trapondersteuning bij de elektrische bakfiets fiets je comfortabel en licht ondanks een zware belading.  Wel zo comfortabel met het vervoeren van je kinderen, de hond of goederen.

Door de trapondersteuning van de bakfiets kan je gemakkelijker langere afstanden afleggen met meer belading. Hierdoor zou de bakfiets de aanschaf van een mogelijke tweede 'boodschappen-auto' overbodig kunnen maken. Zo draag je bij aan het milieu en aan je eigen gezondheid!
Door de trapondersteuning ben je sneller op de plaats van bestemming dan met de traditionele bakfiets,

De elektrische bakfietsen hebben over het algemeen verschillende standen trapondersteuning. Je bepaalt zelf welke ondersteuning jij op dat moment wilt gebruiken.

Je dient er echter wel rekening mee te houden dat een elektrische bakfiets over het algemeen een stuk duurder in de aanschaf dan een traditionele bakfiets. Voor veel mensen is dit een (begrijpelijk) struikelblok in de aanschaf.

Het aanbod aan bakfietsen zonder elektrische ondersteuning steeds beperkter is. Veel merken zijn inmiddels gestopt met deze uitvoering. Een merk als Bakfiets.nl biedt nog een redelijk grote collectie aan bakfietsen zonder elektrische ondersteuning. 

Je bent welkom in onze winkel om het verschil te ervaren.

 

Waarom een bakfiets met elektrische ondersteuning?

Dankzij de trapondersteuning van de elektrische bakfiets fiets je comfortabel en licht, óók met een zware lading. Dat is wel zo comfortabel tijdens het vervoeren van je kinderen, de hond of goederen.
Ook kun je met trapondersteuning makkelijker langere afstanden afleggen met meer belading. Hierdoor zou de bakfiets een mogelijke tweede auto overbodig kunnen maken. Zo draag je bij aan het milieu en aan je eigen gezondheid!

Daarnaast ben je met een bakfiets met trapondersteuning sneller op de plaats van bestemming dan met een traditionele bakfiets. Elektrische bakfietsen hebben over het algemeen verschillende standen trapondersteuning. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning jij op dat moment wil. Je dient er echter wel rekening mee te houden dat een elektrische bakfiets over het algemeen een stuk duurder in de aanschaf is dan een traditionele bakfiets. Voor veel mensen is dit een (begrijpelijk) struikelblok.

Het aanbod van bakfietsen zonder elektrische ondersteuning wordt echter steeds minder. Veel merken zijn inmiddels gestopt met deze uitvoering. Er zijn echter nog uitzonderingen. Een merk als Bakfiets.nl biedt bijvoorbeeld nog een redelijk grote collectie aan bakfietsen zonder elektrische ondersteuning.

Je bent welkom in onze winkel om het verschil te ervaren.