‘Een serieuze concurrent van de auto op de oprit’

Fietstest 2022, Bakfietsen 2 wielen, Cargon Cruise E2 500.
 
Fietstest 2022, Bakfietsen 2 wielen, Cargon Cruise E2 500. © fietstest.nl

Carqon Cruise E2 500 €5699
Eindcijfer test: 8,1 

Rijeigenschappen  ★★★★ 
Comfort ★★★★  
Prijs/kwaliteit  ★★★★ 
Motor/ondersteuning  ★★★★ 
Display/bediening ★★★★  

Op prijs/kwaliteit scoort de Cruise E2 van Carqon maar één tiende punt minder dan de bakfiets van Lovens. Netjes afgewerkt, soepele ondersteuning, geruisloze motor, trapt licht, prettig bedienbaar display dat ook nog eens duidelijk is. Een minpuntje is volgens een enkele tester de instap, die wordt ‘lastig’ genoemd. Met krachtige Bosch-batterij die -belooft de fabrikant- je 120 kilometer ver brengt. Is daarmee ook een serieuze concurrent van de auto op de oprit.

TESTKEES: Goed rijdende bakfiets die, ook met zware lading, makkelijk optrekt dankzij de ondersteuning van de speciaal voor bakfietsen ontwikkelde Bosch Performance Line Cargo motor (85Nm). De instap is aan de hoge kant voor een kinderbakfiets. De kinderen zitten comfortabel in de bak, waar ze makkelijk zelf in klimmen.

Elektrische bakfietsen, drie wielen, open prijsklasse

‘Echt een fantastische bakfiets’

Cangoo Buckle.
 
Cangoo Buckle. © fietstest.nl

Cangoo Buckle | €3699
Eindcijfer test: 8,6 

Rijeigenschappen  ★★★★ 
Comfort  ★★★★  
Prijs/kwaliteit  ★★★★  
Motor/ondersteuning  ★★★★  
Display/bediening  ★★★★ 

Het hoogste cijfer in deze publicatie gaat naar deze driewieler. ‘Echt een fantastische bakfiets’, lezen we in de testverslagen. ‘Alles klopt, prettige instap voor de bestuurder. De kinderen zitten superveilig in deze stevige bak. De fiets trekt snel weg, is ook snel onderweg door de prettige ondersteuning. Frame is stug en voelt stevig aan. Remmen zijn goed, evenals de draaicirkel.’ Daarmee is bijna alles gezegd. Eén kritisch keuteltje tussen de ronkende commentaren: ‘de kabels zijn niet weggewerkt’.

TESTKEES: De bakfiets is voorzien van de Ananda m100 motor. Dankzij het zeer hoge koppel van 100Nm kun je ook met zware lading vlot optrekken. Daarnaast stuurt de bakfiets zeer prettig voor zo’n klassieker.

‘Een ruime bakfiets met zit voor vier kinderen’

Vogue Bike Superior 3 DeLuxe.
 
Vogue Bike Superior 3 DeLuxe. © fietstest.nl

Vogue Bike Superior 3 DeLuxe | €2999
Eindcijfer test: 7,2 

Rijeigenschappen ★★★  
Comfort ★★★★ 
Prijs/kwaliteit  ★★★★ 
Motor/ondersteuning  ★★★★ 
Display/bediening  ★★★★  

‘Een ruime bakfiets met zit voor vier kinderen’, luidt een belangrijk oordeel. En: ‘leuke fiets voor een redelijke prijs’. Een testpersoon heeft er wat meer moeite mee: ‘de bakfiets is goed gemaakt, heeft een stugge maar zekere besturing, maar je moet er wel aan wennen. Verder een goede rem, maar hij vereist een wat langere proefrit’. Dergelijk commentaar lezen we vaker: ‘Flexibiliteit is minder en evenwicht op rechtdoor gaande wegen met hobbels geeft een gevoel niet in balans te zijn’. Een zware fiets, zo ervaren de testers. Maar als je het op deze fiets eenmaal geleerd hebt: ‘Wat een toffe bakfiets!’

TESTKEES: Prima rijdende en sturende bakfiets met een brede bak. De Bafang-motor met hoog koppel (80Nm) zorgt ervoor dat je vlot kunt optrekken. De afmontage is wat eenvoudig. Vooral de mechanische schijfremmen remmen duidelijk minder dan hydraulische schijfremmen.

Eindcijfer test: 7,5
Een mooie bakfiets, opstappen is prettig en het zadel zit goed. Hij rijdt ook goed met een soepele, traploze versnelling. Onervaren fietsers ondervinden ook hier dat het rijden op een driewieler oefening verdient. De draaicirkel valt wat tegen.

BIMAS eCargo 3.3 Premium (€3699)

BIMAS eCargo 3.3 Premium
  • Grote showroom
  • Snelle levertijd
  • 100.000+ tevreden klanten
  • Grootste assortiment