Onderhoud & garantie

Onderhoud

Je wilt graag lang genieten en optimaal gebruik maken van je nieuwe fiets/bakfiets. Goed onderhoud is daarbij essentieel.

Plan op tijd je eerste servicebeurt in. Binnen de eerste 3 maanden na aankoop is je eerste *servicebeurt gratis. Wij adviseren om binnen de eerste 3 maanden of wanneer je 550 km hebt gereden een eerste servicebeurt te laten uitvoeren! Zorg daarnaast ook voor jaarlijks onderhoud.

Een aantal tips:

  • Controleer regelmatig de bandenspanning. Dit voorkomt vroegtijdige slijtage van de banden en verhoogt het fietsplezier.
  • Houd de ketting schoon en op de juiste spanning en smeer deze af en toe. Ook dit voorkomt vroegtijdige slijtage.
  • Houd de fiets/bakfiets schoon en zoveel mogelijk droog en smeer de fiets/bakfiets regelmatig in met een roestwerend middel. Een schone, droge en beschermde fiets betekent langer plezier van je fiets!
  • Wij adviseren alle verbindingen (boutjes, moertjes, verlichting en aansluitingen, etc.) in het najaar in te smeren met vaseline. Al deze verbindingen moeten ook regelmatig gecontroleerd worden of ze goed en vast gemonteerd zitten.

*Een gratis servicebeurt dient op tijd ingepland te worden en geldt alleen voor de merken Carqon, Urban Arrow, Tenways, Riese & Muller, Bakfiets.nl en Winther Bike. Deze gratis servicebeurt vindt plaats in onze werkplaats in Kampen. Informeer naar de mogelijkheden voor het ophalen en bezorgen van je fiets/e-bike/bakfiets.

Garantie

Wanneer je denkt dat er sprake is van garantie, neem dan contact met ons op. Alle artikelen die bij Bikesland kunnen worden gekocht, hebben de normale fabrieks- of leveranciersgarantie. Ben je van mening dat jouw artikel defect is en dat je aanspraak kunt maken op garantie, stuur dan eerst een e-mail met foto van het betreffende artikel en een omschrijving van het defect. Je kunt deze e-mail sturen naar service@bikesland.nl. Vergeet niet om het ordernummer te vermelden.

Vervolgens nemen wij contact met jou op. Wij zullen in overleg met de fabrikant bepalen of de claim in aanmerking komt voor garantie. In overleg met de fabrikant wordt vastgesteld of het artikel in aanmerking komt voor vervanging of voor reparatie.

Betreft assortiment fietsen Winther, Okido en Olifu: 

Onderdelen zit 1 jaar garantie op, frame zit 5 jaar garantie op.

Garantie op accu

Hierbij geldt een garantie van 24 maanden op de accu tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen met de koper. Garantie geldt alleen voor de eerste eigenaar en is niet overdraagbaar. De garantie van de accu gaat in vanaf het moment van de aankoop van de fiets en wordt tussentijds niet automatisch verlengd. 

De garantie op het hout van een houten bak is 6 maand. Er zit geen garantie op de banden. 

De garantie op een regentent is 1 jaar, behalve op de regententen van het merk Vogue. Op de regententen van het merk Vogue zit geen garantie.

Voor wat betreft de garantievoorwaarden van Vogue Bike verwijzen wij u door naar Vogue Bike: https://voguebike.com/faq/

 

  • Grote showroom
  • Snelle levertijd
  • 100.000+ tevreden klanten
  • Grootste assortiment