Motorpositie

Motorpositie

De motorpositie is van groot belang voor de beste ervaring van elektrische fietsen.
Welke motorpositie past het best bij je en welke niet.
Bij elektrische bakfietsen heb je de keuze uit een middenmotor en een achterwielmotor.
Wij kunnen je adviseren over de beste keuze en bij ons in de showroom kun je ze allemaal testen.
Bij Bikesland staan onze adviseurs voor je klaar!

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 61

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 61

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Welke motor past het best bij jou

Middenmotor de meest natuurlijke ondersteuning

De middenmotor is al jaren het meest gangbare systeem. Niet zo gek, want de ondersteuning voelt heel natuurlijk aan. De motor heeft een krachtsensor die registreert hoeveel kracht je op de pedalen zet. De motor versterkt vervolgens wat je zelf aan trapkracht levert. Waar moet je op letten? Het koppel van de motor is belangrijk voor hoe het fietsen voelt. Koppel is de kracht die motor levert. Een hoog koppel betekent dat je vanuit stilstand gemakkelijk op kunt trekken. Voor sommigen voelt het iets te pittig. Een hoog koppel betekent ook dat je met een laag traptempo toch goed kunt fietsen. Je kunt dan goed met weinig inspanning heb je toch vaart. Een middenmotor geeft ook een bredere toegang tot elektrische fietsen als het gaat om ondersteuning. Ook als je wat later op leeftijd bent of een lichamelijke beperking hebt in de benen. Tenslotte het geluid. Dat was voorheen echt een issue. Het geluid is al veel minder dan vroeger, maar de ene motor is toch wat stiller dan de andere.

Kom testen

In de winkel kun jij alle fietsen komen testen die jij wilt. Hierdoor krijg jij meteen een gevoel bij de fiets waar jij interesse in hebt.

Service

Bij Bikesland kun jij jouw fiets laten repareren in de winkel. Hiervoor hebben wij een werkplaats. Daarnaast is het mogelijk bij Bikesland om een ANWB fietsverzekering bij jouw fiets te nemen, vraag onze experts naar de mogelijkheden.

  • Grote showroom
  • Snelle levertijd
  • 100.000+ tevreden klanten
  • Grootste assortiment