Bakfiets.nl Riksja Steps elektrische bakfiets

Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
Vanaf 4.770,-
nader te informeren

De Riksja is een fantastische manier om de stad te verkennen. Bestuurder en meerijders kunnen gezellig met elkaar praten en in alle rust van de omgeving genieten.

Benieuwd naar de levertijd? Neem dan contact met ons op.

Voeg toe aan verlanglijst
 • Snelle levering
 • 100.000+ tevreden klanten
 • Grootste assortiment

Productinformatie

De Riksja is een fantastische manier om de stad te verkennen. Bestuurder en meerijders kunnen gezellig met elkaar praten en in alle rust van de omgeving genieten.Deze elektrische Taxi is met een Shimano Steps middenmotor uitgerust. Dit maakt hem zeer duurzaam en ook nog een flink stuk goedkoper in gebruik dan een auto (de accu zit weer vol voor 10cent!). De uitschuifbare voetenplank zorgt ervoor dat de passagiers veilig kunnen instappen. De Riksja is standaard uitgevoerd met dikke ventilerende kussens. Optioneel zijn de beschermbeugel, huif en/of warme deken te bestellen. De beugel zorgt ervoor dat uw passagier met een veilig gevoel zijn bestemming bereikt. De huif geeft niet alleen bescherming tegen de zon en regen, maar geeft ook een gezellige uitstraling.

 • Maten Riksja: lengte 210cm x breedte 105cm

 

Premium Dealer

Wij zijn premium dealer van Bakfiets.nl. Dit heeft als voordeel dat wij de meest uitgebreide collectie hebben en de beste prijs bieden. Daarnaast hebben wij jarenlange ervaring met bakfietsen en beschikken we over een eigen service werkplaats.

Klik hier voor meer informatie voor de verschillende bakfietsen en accessoires.

Elektrische aandrijving

Bijna alle CargoBikes en Trikes zijn ook met elektrische ondersteuning leverbaar. Dit maakt het fietsen nog gemakkelijker en sneller. Ook kan de motor u helpen bij het lopen met de fiets aan de hand. De accu is uitneembaar, wat makkelijk is wanneer u geen stopcontact in de buurt van de fietsenstalling heeft.

Shimano STEPS

De elektrische CargoBikes en Trikes zijn uitgevoerd met het Shimano STEPS middenmotor systeem (6100 serie). Dit systeem is relatief licht in gewicht, geeft een goede ondersteuning en heeft een groot bereik. Het Shimano STEPS systeem is betrouwbaar en heeft veel extra’s. Dit systeem is eenvoudig te bedienen via een display met de bediening dicht bij uw duim, hierbij kunt u de handen aan het stuur houden. Ook is de Shimano STEPS voorzien van een loophulp voor ondersteuning tijdens het lopen met de fiets.

Uitvoeringen
De Steps modellen zijn leverbaar met een nexus 7 versnellingsnaaf handgeschakeld, een NuVinci traploze versnellingsnaaf en een nexus 5 versnellingsnaaf met automatische schakeling (Di2).

Nexus 5 versnellingsnaaf
Deze naaf is speciaal gemaakt voor het gebruik in bakfietsen gecombineerd met een middenmotor. Hij is steviger opgebouwd waardoor hij meer kracht kan verdragen dan een nexus 7 of 8 versnellingsnaaf (zie bladzijde 15 voor meer informatie).

Di2
Met de Di2 optie schakelt het systeem voor u. De Di2 optie van de STEPS is één geheel met de elektronica, dit houdt in dat de motor zijn kracht vermindert wanneer de naaf moet schakelen. Ook kan dit systeem zo ingesteld worden dat de naaf automatisch terugschakelt naar een lage versnelling wanneer u stil staat, zodat de fiets klaar staat om in de juiste versnelling weg te fietsen.

Actieradius

Let op: bij een bakfiets is het erg lastig om een actieradius af te geven. Dit kan variëren tussen de 20 en 70 kilometer. Er hangt daarbij veel af van het totaalgewicht van de fiets met belading, de mate van mee-fietsen door de berijder en de rijstijl. Ook het terrein waar gereden wordt is van invloed, denk aan stadsverkeer en of u veel heuvels op moet fietsen. U kunt de actieradius verhogen door met harde banden te fietsen en weg te fietsen in een lage versnelling.

Wij leveren de fiets standaard met een 418Wh accu, optioneel kan er gekozen worden voor een 500Wh versie, de grotere accu heeft een 20% grotere actieradius.

Een bakfiets van Bakfiets.nl is uw beste keuze omdat:

 • Uw bakfiets is uniek en wordt speciaal voor u gemaakt!
 • Elke Bakfiets.nl heeft een keiharde drielagen poederlak systeem met zinkhoudende grondlaag. Slagvaste laklaag!
 • De spatborden en stangen zijn onder de laklaag verzinkt (dus ook in de holle ruimtes) of ze zijn gemaakt van roestvrijstaal.
 • De roestvrijstalen spaken passen precies in de naaf (80% minder spaakbreuk) en zijn minimaal 2,35 mm dik (spaak 13).
 • De RVS binnen- en buitenkabels zijn met teflon gevoerd. Dit staat garant voor een soepele werking.
 • Elke Bakfiets.nl is uitgerust met zoveel mogelijk roestvrijstalen onderdelen. Zo is bv het stuur altijd van roestvrijstaal.
 • Elke Bakfiets.nl heeft zeer sterke velgen en antilekbanden.
 • Bijna alle lassen worden met koper nagesoldeerd. Dit vermindert roest en dit geeft een sterkere verbinding.
 • Elke Bakfiets.nl wordt met veel zorg met de hand in elkaar gezet
 • Alle onderdelen worden uitvoerig getest. Alleen het beste is goed genoeg voor een Bakfiets.nl.
 • Gebruik van alleen de beste materialen dus rijdt Bakfiets.nl lekker licht, is betrouwbaar en zorgt voor jarenlang fietsplezier.
 • Door de hoge kwaliteit heeft een Bakfiets.nl een heel hoge restwaarde
 • Bakfietsonline is gevestigd naast de fabriek. Dichter bij het vuur kan niet..!

Garantie Bakfiets.nl

Op de website van de fabrikant www.azor.nl vindt u het registratie-formulier. Na aankoop dient u daar uw aankoop te registreren. Het framenumer van uw bakfiets vindt u onderaan het frame en betreft een wit stickertje met een nummer dat begint met AZ...... Na invullen van het registratieformulier heeft u:

 • 10 jaar garantie op frame en voorvork vanaf aankoopdatum.
 • 2 jaar garantie op lak en roest van binnenuit
 • 2 jaar garantie op overige onderdelen. Slijtagedelen zoals banden, pedalen, zadels, snelbinders, ketting, tandwielen enz. uitgezonderd.
 • Voor garantievragen en/of -kwesties, neem contact met ons op en Bakfietsonline lost ze voor u op!
 • Periodiek onderhoud aan uw bakfiets kan gewoon bij een plaatselijke fietsenmaker.

Dit model is ook verkrijgbaar zonder elektrische ondersteuning. 

Wil jij gebruik maken van een Fietsplan of een Fietslease regeling? Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

 

Klantenservice
Heeft u hulp nodig of een vraag over dit product? Neem contact met ons op!
038 - 331 54 51
Kom testen!
Grote showroom in Kampen
Nog niet overtuigd? Neem een kijkje in onze grote showroom!
 • Grote showroom
 • Snelle levertijd
 • 100.000+ tevreden klanten
 • Grootste assortiment
Bakfiets.nl Riksja Steps elektrische bakfiets